Geld & ik » Over de site

Over de site

Geld… hoe kom je er aan en wat doe je er mee? Wat doe je als je te weinig geld hebt, en hoe gaan anderen daar mee om?

Omgaan met geld is iets dat je kunt leren, maar zelf je eigen geld verdienen, uitgeven en sparen is nog niet zo eenvoudig, daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Daarom hebben we de site Geld&Ik gemaakt. Zodat kinderen en jongeren informatie over geld kunnen vinden, en alles wat daarbij komt kijken. Op Geld&Ik kunnen kinderen van elkaar leren met geld en geldproblemen om te gaan, en vinden zij antwoorden op al hun geldvragen.

Interviews

In de interviews kun je kennismaken met kinderen en gezinnen die rond moeten komen van weinig geld. Als je hun verhaal leest, zie je hoe zij hiermee om gaan.

Van arm naar rijk

From rags to riches, of in het Nederlands: van arm naar rijk. Hier lees je de verhalen over bekende en onbekende Nederlanders, die met weinig geld opgroeiden, maar die door hard werken, het benutten van kansen of veel geluk omhoog zijn geklommen.

Thema’s

Bij de thema’s komen alle onderwerpen aan bod die met geld te maken hebben, zoals: geld verdienen, gepest worden, je ouders en geld, het hebben van schulden, hoe je kunt bezuinigen of hoe je er voor kunt zorgen dat je later meer geld kunt verdienen.

Veelgestelde vragen

Hier vind je vragen die veel andere kinderen al eens gesteld hebben en waar we antwoord op hebben. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen, dan heb je gelijk een antwoord.

Panel

Het panel bestaat uit Renske en Emily, die zijn (ervarings)deskundigen die je alles mag vragen over geld. Lees over onze panelleden, kies aan wie jij een vraag wil stellen, en stel de vraag.

Chat

Op de chat kun je praten en discussiëren met andere kinderen over alles wat met geld te maken heeft. Ook kunnen jullie vragen aan elkaar stellen en elkaar misschien helpen.

Links en tips

Bij links en tips vind je niet alleen alle handige en nuttige informatie over geld, maar vooral LEUKE tips. Bijvoorbeeld over boeken, games, apps en tv-programma’s die over geld gaan. Ook vind je hier tips van andere kinderen en volwassenen voor als je weinig geld hebt, en kun je je eigen gouden tip kwijt over geld verdienen of omgaan met geld.

Poll

We plaatsen regelmatig een nieuwe poll waarbij je je mening kan geven over een geldkwestie. Kom er achter of anderen het met je eens zijn of juist niet.

Zoeken

Informatie

 • Over de site
  Wat staat er allemaal op de website Geld&Ik? Hier vind je een overzicht van alle dingen die je op deze website kunt vinden. Lees verder…
 • Spelregels
  Net als op school, thuis, of op het voetbalveld gelden er ook op Geld&Ik een aantal regels. De regels zijn er om het voor iedereen zo leuk en veilig mogelijk te houden. Lees verder…
 • Voor wie
  De site Geld&Ik is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 14 jaar die meer willen weten over geld en omgaan met geld. Lees verder…
 • Waarom Geld&Ik
  Geld&Ik is een interactieve website waar kinderen informatie kunnen vinden op al hun geldvragen. Het helpt kinderen bewust te worden van geld, en het leert ze zelfstandig met geld om te gaan. Lees verder…
 • Privacy
  Jouw gegevens zijn persoonlijk. Je kunt hier lezen hoe Geld&Ik er voor zorgt dat jouw gegevens daadwerkelijk persoonlijk blijven. Lees verder…
 • Voorwaarden
  Wanneer je Geld&Ik gebruikt of bezoekt, zijn enkele voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kun je hier lezen. Lees verder…