Geld & ik » Stel je vraag aan een deskundige

Vraag stellen

Aan wie wil je je vraag stellen?

Hier kun je kiezen aan wie je je vraag wilt stellen. Klik met je muis op de foto's om een korte uitleg te krijgen over wat hij of zij doet. Zo kun je de juiste persoon kiezen.

 • avatar
 • avatar
 • avatar

 • Ervaringsdeskundige

  • avatarEmily (30)
   Hoi allemaal, Ik ben Emily en ben 20 jaar. Ik doe de opleiding MMZ (medewerker maatschappelijke zorg). Ik zit nu in het 2e leerjaar tevens mijn laatste jaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het leuk vind om met andere mensen te werken maar ook samen werken. Het leukste aan mijn opleiding vind dat ik zowel theorie als praktijk krijg. Zo leer je wat op school maar ook op stages. Verder vind ik het leuk om leuke dingen te doen zoals; dingen doen met me zusje, gezellig wat drinken met vriendinnen, leuke dingen doen met me vriend en natuurlijk shoppen :).

   Waarom kan jij bij mij terecht? Ik zit nu zelf in een financiële dip. Doordat mijn moeder schulden heeft gemaakt heeft zij mij hierin mee betrokken en is mijn school geld van 2012/2013 niet betaald. Ik kwam hier achter toen ik een brief van een deurwaarder in de brievenbus had liggen. Ik schrok hier heel erg van want ik dacht dat het betaald zou zijn. Ik was erg emotioneel en had altijd mijn zaken op orde. Op dit moment heb ik heel veel steun aan me vriend en hebben samen de hulp aan mijn schoonmoeder gevraagd. Dit vond ik erg lastig omdat je er een ander niet lastig mee vallen natuurlijk. Maar gelukkig heeft zij het nooit zo gezien en heeft ze met mij een financieel plan getrokken hoe ik dit kon oplossen. Ik ben hier nu nog steeds mee bezig. Het duurt voor mij nog 3 maanden en dan ben ik hier van af. Ook ben ik nu druk aan het sparen om een buffer (een zakcentje) voor volgend jaar op te bouwen zodat ik mijn eigen schoolgeld kan betalen en niet afhankelijk te hoeven zijn van een ander.


   Heb je vragen over geld, school of iets anders? Je valt me nooit lastig! Ik wil je graag helpen! Dus vraag je vraag!

   Liefs Emily

  Stel je vraag aan Emily
 • Gelddeskundige

  • avatarRenske (58)
   Mijn naam is Renske Berg en ik werk bij Stichting Doras. Dat is een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam-Noord. Ik houd mij bezig met schuldhulpverlening. Ook geef ik op basisscholen en op middelbare scholen gastlessen over omgaan met geld. Ik heb een gezin met drie kinderen. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan leuke dingen doen met mijn gezin en aan uitgaan met mijn vriendinnen. Uit ervaring weet ik dat het soms niet makkelijk is om goed met je geld om te gaan. Moet je sparen, kun je lenen of wat moet ik doen als ik iets heb gekocht wat ik eigenlijk niet kan betalen? Dit soort vragen krijg ik vaak. Als jij een vraag hebt over geld zal ik mijn best doen die zo goed mogelijk te beantwoorden.

  Stel je vraag aan Renske
 • Jongerenwerker

  • avatarMo (34)
   Ik ben Mo (25) en ik ben jongerenwerker. Dat betekent dat ik allemaal vette activiteiten doe met kinderen en jongeren in de buurt. Maar ik help ze ook bij het kiezen van hun opleiding of werk, en ze komen naar me toe als ze problemen hebben. Ik probeer ze dan zo goed mogelijk te helpen.

   Ik help jongeren met het oplossen van problemen thuis zoals wanneer ze ruzie hebben met hun ouders, met problemen op school, met wel/niet roken of ... met geld! En ik wil jou ook graag helpen. Dus heb jij een vraag over geld?! Kijk eerst of je het antwoord op de vraag op de website kunt vinden, zoniet... stuur me dan een mailtje. Ik heb een heleboel handige tips over geld!

  Stel je vraag aan Mo

Stel je vraag

stel je vraagKijk eerst bij de veelgestelde vragen of er al een antwoord op je vraag bij zit!

Veel gestelde vragen!